Logo 1.jpg

 

PIRATE BUSINESS WEAR

Het materiaal is gewoon geweldig, alsof het gemaakt is voor de individuele producten van Pirate Business Wear. We maken nooit meer dan 10 tot 20 ontwerpen achter elkaar, anders gaat de creativiteit verloren. We creëren handgemaakte unieke stukken zoals halsbanden en riemen voor honden, tassen, rugzakken, portemonnees, bretels, dassen en korsetten, riemen, toilettassen, motortassen en nog veel meer dingen die helemaal anders zijn. Speciale ontwerpen zijn uitdrukkelijk inbegrepen. Altijd anders, altijd individueel. Echt uniek. Afhankelijk van de geschiedenis van de brandslang wordt achteraf een toepassing toegevoegd. En, mensen! Let op de rand - de rand moet rock 'n' roll zijn! Zonder open rand is een brandslang geen brandslang. Afgerond, natuurlijk, en liefdevol - met de hand. Dit geeft een duidelijk zicht op de structuur, bij voorkeur met een dubbele naad - strakker dan dat wordt het niet en het ziet er nog goed uit ook. Alleen de brandslang geeft ons zo'n rock 'n' roll randje. Rockende elegantie, vuil en gesleurd over het asfalt, veel verhalen te vertellen. De echte lifesavers: echt gebruikt en nog lang niet klaar.

 

De brandslang 

Hij heeft veel druk doorstaan en levens gered toen het moeilijk werd - de brandslang. Het heeft zijn hele leven tegen het vuur gevochten, en nu moet het worden verbrand als het wordt weggegooid. Ugh! Dat kunnen we niet laten gebeuren - vandaag wordt hij door ons gered - we geven hem een tweede leven. Omdat we ervan houden dat zijn avonturen op zijn huid staan geschreven - pardon, op de stof. Ruw, gebruikt en soms geschroeid, maar in plaats van in vlammen op te gaan, gaat hij nu met je mee - trouw en altijd aan je zijde. Een droom! Maar hoe redden we de redders van vroeger? Het is eenvoudig! Wij zijn piraten. We kunnen alles doen. - Duidelijk tot nu toe?! - De slangen zijn ons goud, we stappen in bij de brandweer en schaffen de materialen aan. Stel je voor dat Jack Sparrow uit "Pirates of the Caribbean" onze stagiair is. Dus het gaat er soms heftig aan toe, maar we krijgen altijd onze buit - gebruikte brandslangen in onze kelder. In werkelijkheid zijn het de technische centra van de brandweer die de slang koesteren tot hij gered is. Pas dan gooien we onze enterhaken, over de muur, slangen gepakt en benen in de hand! Thuis vechten we om de beste stukken, zodat elk productidee de perfecte slangpartner vindt. De uitvinding van de slang, de glorieuze vervanging van de emmerbrigade! In het begin was het gemaakt van hennep, maar het was nooit helemaal waterdicht (gekke hennep!). Het idee om de slang van binnenuit af te dichten met rubber was een schot in de roos (hennep in een rubbercel, zeg maar). Tegenwoordig wordt de slang gemaakt van synthetisch weefsel dat met rubber wordt gevulkaniseerd. Vroeger drukten de bedrijven zelf de nieuwe brandslang met het weegstempel. Tegenwoordig staat de naam van de plaatselijke brandweer rechtstreeks op de slang af fabriek. Iedereen wil tenslotte zijn slang terug na de druktest. Het bekijken van de buit is altijd spannend, want op elke slang staat het geboortejaar en soms zelfs de maand, vlekken en schroeven vertellen wilde verhalen van vuur en drukke handen die alles hebben gegeven. De oudere slangen zijn wit of zelfs rood, echte schatten. Maar de witte slangen gingen ooit te vaak verloren in de sneeuw, dus tegenwoordig zijn we met signaalkleuren zoals fel neon geel. Oudere slangen zijn meestal ook zwaarder. Vroeger werd er ook veel meer gepatcht. De  slangen moeten tegenwoordig lichter zijn omdat de rest van de uitrusting in het hulpverleningsvoertuig zoveel weegt. Alles wordt lichter, inclusief brandslangen. Het maakt niet uit hoe oud en van waar - we krijgen dan de brandslangen met roetsporen en de naam van de brandweer waar de slang ooit thuis was. We vinden ook altijd handgeschreven notities en referenties. Het is een beetje zoals de verrassingen verborgen onder tientallen jaren oud behang. Gebruikt en nog lang niet klaar.

 

Brandslang op de buik - stijl, duurzaamheid & praktisch gebruik

Alleen individuele stijl - gebruikte brandslangen belanden niet meer bij het afval, maar onder de naaimachines: In een kleine werkplaats in de trendy wijk Linden in Hannover worden van oude brandslangen individuele kledingstukken en accessoires gemaakt. Wat is er toepasselijker dan een product dat elke dag levens redt? Wees jezelf! Wees anders! Stijl en kwaliteit zijn onze passie. Niet alleen naaien we zelf rechtstreeks in Duitsland en dragen we met onze kleine lokale winkel bij aan een gevarieerde winkel- en levensstructuur, weg van de grote bedrijven en winkelketens. Nee, voor ons is zelfs het veelgebruikte begrip duurzaamheid geen afgezaagde frase, maar de doorleefde en vaak harde realiteit wanneer de slangensnijder zo naar haar handen kijkt: 90% van de producten zijn gemaakt van de zuiverste slang, alleen soms oude chemische pakken (in dit geval chemicaliënvrij), een beetje neopreen voor het comfort, wat metaal of singels zijn toegevoegd - en een onbeperkte hoeveelheid plezier en zin om te creëren. En omdat iemand het ook al eerder heeft gevraagd: Nee, onze brandslangen bevatten geen asbest. Geen enkele! Onze produkten zijn veganistisch. Duidelijk tot nu toe?! Anders dan braaf, maar altijd met stijl.

© 2012 - 2024 DOGz11 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel